Blog de reporter

După îngroparea Operei de la București, eu vreau la Londra

Posted in povești personale by gradinaru on aprilie 15, 2016

Nu, nu am făcut o obsesie pentru balet, însă recitind atât de mult despre asta în ultimele zile, am descoperit ce se dansează acum la Londra.
De miercuri și până mâine, la Baletul Național din Anglia, unde prim balerină este și Alina Cojocaru, se joacă un spectacol despre care presa de la Londra scrie entuziast.
She Said este o producție despre Frida Kahlo pe care eu una am descoperit-o abia acum vreo zece ani, când am ajuns în Juarez, în Mexic.

Frida_Kahlo_(self_portrait)
În rolul principal este Tamara Rojo.

Este aceeași Tamara Rojo care în decembrie 2015, a dansat la New York, la Gala de balet organizată pentru a aduce în prim plan Compania de Balet de la Opera Națională București.
Tamara Rojo a urcat atunci pe scena Lincoln Center pentru a-i ajuta pe balerinii veniți de la București, pentru a-i arăta întregii lumi, așa cum și-a dorit Johan Kobborg încă de când a venit la București. A dansat alături de alte stele ale baletului mondial: Ulyana Lopatkina, Daniil Shimkin, Friedemann Vogel (care a refuzat să mai danseze duminica trecută la ONB, în Manon, dezgustat de cum s-au comportat noii șefi ai ONB cu partenera sa de spectacol Alina Cojocaru și cu Johan Kobborg) și evident Alina Cojocaru.

E fost pentru prima dată când Compania de balet a României a apărut în Statele Unite, iar efectul a fost invitarea artiștilor coordonați de Johan Kobborg la Festivalul de balet din Israel, au anunțat organizatorii galei.

Despre această gală de la New York, Tiberiu Soare zice așa la news.ro: ,, Acea activitate nu a fost în beneficiul publicului românesc, aşa cum sunt ei (n.m. alerinii) plătiţi cu salariul, ci în beneficiul altui public şi trebuie să ştim ce s-a întâmplat acolo. Nu poţi să iei o companie de balet şi să te duci unde vrei cu ea”.
Și eu care speram ca  ,,She Said,, să ajungă și la București într-o bună zi!

Tagged with: , ,

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: