Blog de reporter

La final de festival

Posted in munca mea by gradinaru on septembrie 21, 2015

S-a încheiat încă o ediție e Festivalului George Enescu. A fost o ediție bună, în ciuda reducerii bugetului, reducere operată de Guvern. A fost ultima ediție condusă de Ioan Holender și una la care mari nume ale muzicii clasice și-au asumat rolul dezvoltării și promovării celui mai bun și mai cunoscut eveniment cultural al României. De exemplu, Zubin Mehta va fi președintele onorific al următoarei ediții, cea din 2017.

Partea bună este că organizatorii anunță că 80% din programul pentru ediția 2017 este definitivat.
,,În semn de reverență adusă compozitorului George Enescu, ediția 2017 se va deschide cu „Oedipe”, sub bagheta cunoscutului dirijor Vladimir Jurowski – în prezent dirijor principal al London Philharmonic Orchestra și, de curând, ales dirijor principal și al Berlin Radio Symphony Orchestra/Rundfunk Sinfonie-orchester Berlin. (…) În același timp, Filarmonica din Berlin a decis, după prezența în premieră în cadrul ediției 2015 a Festivalului, după 15 ani de negocieri, că va reveni la București în ediția din 2019,, anunță organizatorii.

La această ediție, eu am avut bucuria de a o intervieva pe soprana Valentina Naforniță.
Interviul video integral este pe pagina EUROPA FM. Soprana Operei de Stat din Viena mi-a povestit despre prima sa legătură cu Opera, despre familie și despre cum a devenit cetățean român.

Mai jos, o înregistrare din 2011, momentul cel mai important din cariera Valentinei Naforniță, când la Cardiff, a câștigat concursul organizat de BBC.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: