Blog de reporter

,,Cronică de Cotroceni,, de Adriana Săftoiu, o carte document

Posted in România by gradinaru on iunie 2, 2015

Cartea merită citită de la prima până la ultima pagină. E utilă mai ales pentru jurnaliști și pentru acei oameni tineri și onești care ar vrea să intre în politică și nu știu ce presupune asta, este utilă chiar pentru actualii membri ai Administrației Prezidențiale. E scrisă cu decență și nu, nu dezvăluie nici secrete de stat, nici secrete intime neintuite oricum.
Sunt multe pasaje interesante care descriu luptele politice subterane purtate în perioada 2004-2007 dar și un Traian Băsescu dificil, care nu și-a putut controla multe instincte și care, la rândul său, a fost manevrat.
Iată un citat:
,,Atunci când Traian Băsescu s-a prezentat într-o emisiune la T.V.R., moderată de Rodica Culcer, cu un dosar în mână, am crezut că a doua zi va fi serios instruit. Spunea că știe ce vorbesc miniștrii între ei și că premierul Tăriceanu primea aceleași informații. Și se plimba cu acele informări de la Servicii, pe care era trecut STRICT SECRET, în emisiuni televizate, deși nu acesta le era scopul. Cu siguranță, nimeni nu a avut curajul să îl avertizeze că depășește cadrul legal în folosirea informațiilor cu statut special.
Când, în 2007, îi spuneam că se vorbește des și mult despre afaceri ilegale care aveau legătură cu anturajul doamnei Udrea, mi-a răspuns: ,,A fost monitorizată șase luni de Servicii și mi-au dat un dosar curat. Nu mă iau după presă și bârfitorii tăi,,. Poate că avea dreptate. Acelea erau informațiile pe care le-a primit: că nu e nimic necurat. Însă, în 2015, altceva arătau monitorizările instituțiilor de forță. Cine pe cine a mințit contează doar în măsura în care analizăm cine pe cine conduce în statul român,,.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: