Blog de reporter

La Poliţia Rutieră nici boii nu trag

Posted in România, Uncategorized by gradinaru on iulie 3, 2013

Trei scene cu Poliţia Rutieră din Bucureşti:
1. Primesc amendă de circulaţie şi 2 puncte amendă pentru că aş fi vorbit la telefon (am ridicat telefonul în raza vizuală a poliţistului doar pentru a respinge un apel) de la un poliţist care ignora faptul că pe lângă el şi colegul lui mai mulţi şoferi mergeau pe contrasens şi blocau intersecţia. Abia după ce am plătit amenda, am citit pe procesul verbal că agentul mă ,,încărcase,, degeaba şi cu ,,nepurtatul centurii de siguranţă,,. Ce să mai fac? De atunci, tot urmăresc intersecţia în care am păţit-o pentru că vreau să-i bat obrazul poliţistului.

2. Săptămâna trecută, la poarta unui cimitir, după înmormântarea poliţistului şofer decedat în accidentul din Muntenegru, doi foşti colegi ai poliţistului nu pot urni nicicum maşina de serviciu. Trag un alt logan în paralel, conectează bateriile, apoi împing maşina, cu chiu cu vai pornesc dupâ câteva minute.

3. Dimineaţă, în cea mai mare intersecţie din Băneasa: în timp ce eu aştept să se facă verde la semafor, un taximetrist calcă pe bec şi nu se opreşte deşi tocmai se făcuse roşu. Cei doi poliţişti care stăteau în maşina de serviciu parcată pe Podul Băneasa dau să plece după taximetrist. Vor să demareze cu viteză, pornesc girofarul, dau din mâini pe geam, le fac semne disperate şoferilor care pleceseră de pe loc să se oprească. Nimic. Au trecut prin faţa organelor vreo cinci maşini până când în sfârşit, o şoferiţă le-a dat prioritate. Ghinion însă. Când să plece, poliţiştilor li s-a oprit maşina. Noroc că a repornit repede.
Să plângi sau să râzi?

Tagged with:

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: