Blog de reporter

Şcolile Bisericilor

Posted in educaţie, munca mea by gradinaru on decembrie 10, 2012

Sunt peste 180 în toată ţara, iar în fiecare an mii de părinţi aleg să-şi înscrie copiii la ele. Ca atare, şcolile deschise de Biserici se dezvoltă. Apare mai întâi o grădiniţă, apoi o şcoală primară, un gimnaziu şi un liceu.
E o alternativă bună intelectual, fizic şi moral. Copiii vor decide, când vor fi adulţi, dacă această şcoală a fost sau nu o alternativă la fel de bună şi doctrinar vorbind.

Promo Şcolile Bisericilor

Ce e clar e că cei mici învaţă şi în şcolile bisericilor după programa unică naţională. Însă, în aceste unităţi de învăţământ conducerea şi implicit liderii religioşi decid cum se predau materiile. Şi vă dau exemplul Religiei: nefiind şcoli confesionale, se predă o singură oră, doar că actul religios e în tot şi în toate: copiii ortodocşi peste 7 ani ţin post regulat şi merg la biserică cel puţin odată pe lună şi au duhovnic.
Părinţii ai căror copii învaţă în astfel de şcoli (ortodocşi, catolici, nu contează) sunt foarte încântaţi şi spun că cei mici s-au schimbat în bine.
Educaţia oferită de Culte e un alt fel prin care Biserica încearcă să-i apropie pe copii (deci următoarea generaţie de credincioşi) şi prin ei pe adulţi, într-un moment în care în Europa cel puţin, Biserica Catolică dar şi cea Ortodoxă pierd adepţi. În Spania de exemplu, o treime din generaţia de adulţi de 30-40 de ani au renuţat până şi la botezarea nou născuţilor. În România, Bisericile protestante au luat-o cu mult înaintea Bisericii Ortodoxe la capitolul educaţie.
Aşadar, din această seară, puteţi vedea o serie de 5 scurte reportaje despre Şcolile Bisericilor. Revin şi cu promo.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: