Blog de reporter

Cosmina Stratan, înainte de Cannes

Posted in Uncategorized by gradinaru on mai 28, 2012

Pe blogul de față, la blogroll, jurnalul online al Cosminei Stratan (abandonat de ea în 2008) a rămas tot COSMINA/REPORTER SPECIAL. Asta era Cosmina atunci. L-a abandonat imediat după ce a luat la Teatru. Fericită scria: ,,Nu ştiu cum să descriu stările în care doar dorinţa acută te mai ajuta sa pronunţi corect versurile lui Shakespeare sau ale unei melodii prea grele pentru o voce nelucrată. Dorinţele pot face asta, pot schimba ierarhii, colegi între ei şi partituri de viaţă.

Nu sunt încă o actriţă, dar cei de la UNATC s-au hotărît să încerce să mă facă..
Sunt deci o norocoasă stăpînitoare de fire şi ştiu…mă arunc în gol.,, Întreg postul aici.

S-a aruncat în gol, a renunțat la job, la salariu și și-a urmat visul. Ea e încă o dovadă că dacă îți urmezi visul, oricare ar fi el, nu ai cum s-o dai în bară.
Țin minte că am întrebat-o cum naiba o să se descurce….a doua facultate, fără job….S-a uitat la mine ca și cum mi-ar fi spus că e ultimul lucru la care se gândește. Cosmina are oricum o privire de copil. Și-a lăsat casetele și cele ,,322 de vorbe memorabile ale lui Petre Țuțea,, pe masă și a plecat. Ieșită de pe genericul televiziunii, nu știu câți au mai aflat câte ceva despre ea.
Ia priviți ce lume are acum la picioare Cosmina Stratan. Și gândiți-vă că e doar debutul în cinematografie!

Săptămâna trecută am felicitat-o pe FB. Mi-a spus că ,,După dealuri,,va fi în cinematografe din toamnă.

Abia aștept filmul. Pe mine, moartea de la Mânăstirea Tanacu din 2005 m-a marcat. Am stat acolo, în vârful dealului de peste Vaslui o zi întreagă, ziua după decesul Irinei Cornici. Orele petrecute cu așa zisul preot Petru Corogeanu și cu măicuțele ajunse acolo parcă din romane m-au făcut să realizez încă o dată ce ținut arhaic e mare parte din România religioasă rurală.

În trailer am remarcat naturalețea accentului actrițelor care face mult. Cosmina, ca și Cristina Flutur, e din Iași.
,,După dealuri,, nu e povestea morții de la Tanacu. Moartea Irinei Cornici a fost doar sursă de inspirație pentru Cristian Mungiu. De altfel, într-o declarație pentru Evenimentul Zilei, Cristina Flutur povestește că atunci când a dat probele nici nu știa ce s-a întâmplat în realitate.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: