Blog de reporter

Dan Matei Aghaton reînviat penibil, de o presă uitucă

Posted in despre presa by gradinaru on august 14, 2010

În tot văd pe Dan Mihai Aghaton din nou pe posturile de ştiri. Mai nou, e secretar al unei organizaţii patronale. Nu spune nimic important şi totuşi e invitat să-şi dea cu părea despre orice.
Producătorii îl învită de zor să-şi dea cu părerea sub pretextul că Aghaton a fost ministru al Turismului de 2 ori, între 1992 şi 1996 şi între 2000 şi 2003. Iar Aghaton e aşa de încântat de statutul de vedetă media încât şi-a trecut până şi în Cv-ul de pe blogul personal că până acum a fost „intervievat în presa scrisă, radio şi televiziune din ţară şi străinătate în sute de apariţii pe diverse teme”.
Ce mândrie să fii leorbăitul de serviciu invitat să acopere de fapt lipsa de inspiraţie a producătorilor !
Producători plus moderatori proaspăt intraţi în meserie (3,4 ani), fără experienţă de teren, care n-au avut ocazia niciodată măcar să-l însoţească pe Aghaton într-o deplasare oficială. Producători şi moderatori care am senzaţia că nici măcar nu se mai documentează.
Pentru ei, un pic de background:
-În mandatele lui Aghaton s-au privatizat o bună parte din hotelurile de stat de pe litoral. Cumpărate pe mai nimic, prin FPS, de diverşi samsari fără nici o legătură cu Turismul, clădirile au fost vândute ulterior pe dume duble sau triple. Multe sunt în paragină, au capacităţi de mii de camere, în ele miroase la fel ca acum 20 de ani, a mucegai şi mizerie.
-Dan Matei Aghaton e promotorul înfiinţarii unui „Dracula Park” iniţial lângă Sighişoara, apoi lângă Bucureşti. De proiect s-a ales praful, după ce s-au cheltuit bani grei de la buget pentru tot felul de studii de fezabilitate.
-În 2001, în plin scandal FNI, Dan Matei Aghaton, în calitate de ministru al Turismului, a invitat la cel mai mare târg de turism din lume, cel de la Berlin, să reprezinte România, exact o agenţie de turism despre care presa economică a vremii scria că este deţinută de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu. Scandalul FNI şi numele SOV faceau în acele zile tiraj inclusiv în Financial Time, dar ministrului nu i se părea o problemă.
Când l-am întrebat atunci pe D.M. Aghaton dacă n-a găsit altă firmă românească de turism să reprezinte România, ministrul mi-a răspuns la microfon, de faţă cu toţi colegii din presă prezenţi la Belin că iar „dau cu mucii în fasole” şi că „altă întrebare nu am?”.
Pe atunci, toţi miniştrii, conduşi din scaunul de premier de Adrian Năstase, lucrau după regula „dacă eu sunt şef aici, înseamnă că banii ăştia sunt ai mei şi fac ce vreau cu ei”. Nu că acum ar fi mai bine.

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. MARIANA said, on ianuarie 16, 2011 at 4:53 pm

    SI EU AM CUMPARAT ACTIUNI LA DRACULA PARK. MA INTERESEAZA DACA SI DE UNDE I-MI POT RECUPERA BANII


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: