Blog de reporter

Pentru Tavi Dimitriu

Posted in Uncategorized by gradinaru on septembrie 1, 2009

scriu acest post. Sper că ştiţi cine e. Cu alte cuvinte, sper că ştiţi că e unul din cei 2 operatori de imagine de la Reporter Special. Suntem doar o mână de oameni care facem această emisiune aşa că Tavi e de obicei şi operator şi regizor, din când în când şi producător. Dacă v-au plăcut „Log in bibliotecă”, „Identităţi secrete”, „Apa potabilă, secret de stat”, să ştiţi că Tavi a contribuit enorm.

Tavi e operator de imagine de mulţi ani, a lucrat în TVR, a semnat imaginea unor filme româneşti şi străine, în Antena 1 lucrează de aproape zece ani (dacă greşesc, rectific). Eu una, la Reporter Special, filmez cu el de un an şi pentru mine este o icoană profesională. Pentru că e exigent, te obligă să vrei mai mult şi mai bine. E genul de profesionist care în timpul liber vine lângă reporter şi editorul de montaj şi ne explică ce e bine şi ce nu şi de ce, care filmează ilustraţie suplimentară ştiind foarte bine la ce duce inconştienţa şi suficienţa reporterului. E genul de profesionist care dacă nu fimează, se uită la documentare, căruia azi îi dai scriptul de documentar şi care a doua zi, după o noapte de gândit, îţi vine cu scenariul de imagine la cadre. E genul de profesionist căruia îţi e ruşine să-i spui că eşti obosit sau „las că merge şi aşa”. Cu Tavi la filmare NU merge şi aşa.

Tavi e genul de operator care dacă ar fi clonat, imaginile televiziunilor de la noi ar arată mai bine. De ce? Pentru că Tavi nu-şi bate joc de meserie, pentru că sacrifică aproape totul pentru ea, nu e blazat, pentru că iubeşte imaginea şi are grijă de ea ca de ochii lui chiar şi la peste 50 de ani.

Ei, Tavi a păţit un necaz. În urma unor probleme de circulaţie a sângelui, Tavi a ajuns la spital. A trecut printr-o primă operaţie, apoi printr-un şoc cardiorespirator care l-a dus pe lumea cealaltă preţ de 20 de minute, a revenit dar fără un picior, piciorul stâng. În acest moment, Tavi a trecut de faza postoperatorie, dar are dureri cumplite. Şocul e pe ducă. Nenorocirea cea mai mare a lui Tavi este acum că nu poate începe filmările pentru noul sezon Reporter Special acum. Sper că o va putea face cât de curând.
Curândul ăsta depinde acum nu atât de stări fizice, cât mai ales de bani. Ca să poate reîncepe filmările cât mai repede, Tavi are nevoie de o proteză care costă mii şi mii de euro, poate chiar mai mult. Apelez la voi cu rugămintea de a-i pune în cont lui Tavi orice sumă vă permiteţi, iar pentru operativitate, vă dau direct datele lui de card: Octavian Dimitriu, card BRD cu numărul 6764032026886958, IBAN RO 09BRDE445SV29351204450 data expirării decembrie 2010

Mulţumesc.

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. odojak said, on septembrie 5, 2009 at 11:46 pm

  Tavi nu a lucrat la TVR si nu a semnat imaginea cine stie caror filme romanesti ori internationale. Dar a semnat sute de mii de cadre pe care orice editor imagine le-ar folosi din prima privire. Eu am folosit imaginile lui de nenumarate ori. Si multe dileme am mai avut. Uneori ai de lipit un singur cadru si nu te poti hotra care e mai bun. Cele mai multe sunt bune. Da, daca el ar fi clonat imaginea canalelor de stiri ar fi impecabila. Atat de impecabila cat poate fi un om onest. Si Tavi e un om onest. E omul pe care ti-l doresti langa tine. Nu te minte, nu te imbrobodeste, nu iti spune baliverne si nici nu te lasa sa crezi ca e altcineva decat e de fapt. Tavi e sincer. E senin de sincer. E un om asa cum orice om ar trebui sa fie si cum putini, foarte putini, sunt. Tavi a trecut prin multe si, se vede treaba, inca nu si-a incheiat socotelile cu cine stie ce demoni de nu stim bine ce treziti din amortirea linistii unui trai liniar. Asa e drumul lui, complicat si dureros. Ar trebui sa joace mai des la Loto! Cred, sincer, ca Providenta are niscaiva datorii la el.

 2. denisa said, on octombrie 30, 2009 at 3:50 pm

  Buna, ii poti dai lui Tavi emailul meu, sau pe al lui mie, cred ca il pot ajuta cu o idee de proteza si cu durerile. e o metoda de usurare a durerilor practicata de doctori militari americani pentru amputatii din Irak si Afganistan. o poti vedea aici si l-ar ajuta mult pe Tavi, cum a ajutat-o si pe bunica mea, cu care am practicat metoda.

  http://news.medill.northwestern.edu/washington/news.aspx?id=136035

  Spor la treaba, ca itnre colegi de breasla ! 🙂

 3. gradinaru said, on octombrie 30, 2009 at 6:11 pm

  Denisa, i-a dat emailul tău lui Tavi, imediat după ce am văzut mesajul tău. Mulţumesc.

  • denisa said, on noiembrie 2, 2009 at 12:44 pm

   Multumesc Adina pentru promptitudine 🙂 toate cele bune !


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: