Blog de reporter

Ce n-au făcut candidaţii la aceste alegeri

Posted in Uncategorized by gradinaru on decembrie 1, 2008

Când Parlamentul a decis (în vară) că în această toamnă vom vota oameni şi nu liste, mulţi au strigat: „vor intra în Parlament toţi maneliştii!” Recunosc: mi-a fost frică, dar mă bazam totuşi pe inteligenţa liderilor politici şi a votanţilor. După ce am văzut nominalizările, mi-am spus: cu ce ar fi mai prejos Luminiţa Anghel sau Cristian Ţopescu decât Irina Loghin? Ba din contră!
Acum, după rezultate, m-am liniştit: nu a intrat în Parlament nicio vedetă, bună doar de sursă de poante. A funcţionat zicala, parafrazez acuma, alegătorii sunt mai deştepţi decât credem.
Deci, artişti nu vom avea în Parlament. Slavă Domnului! Cu excepţia lui Mihai Mălaimare, care nu a mai candidat, nu am niciun regret.
Candidaţii noi au fost pentru mine o totală dezamăgire. Nu au avut noţiuni de bază în ale politicii şi administraţiei, au confundat, din neştiinţă, sunt sigură, atribuţiile Parlamentului cu cele ale Primarului. Un candidat liberal se lăuda cu jobul lui la patron PSD-ist. Şi-a tăiat singur craca în ceea ce mă priveşte.
Cei mai experimentaţi au inversat şi ei atribuţiile Parlamentului cu cele ale Primarului, dar de data aceasta cu bună ştiinţă, bazându-se pe neştiinţa alegătorilor amărâţi. Unora le-a ieşit. Nu i-a ieşit lui Adrian Inimăroiu, fost Primar al sectorului 4, cel mai prost primar probabil din câte s-a pomenit vreodată în Bucureşti.
Candidaţii experimentaţi, cei care au pierdut şi care meritau încă un mandat, au greşit neadaptându-şi campania la nevoile locale. De exemplu, orice candidat care a fost şi încă mai este parlamentar (până la 13 Decembrie) ar fi câştigat voturile tuturor tinerilor din colegiu dacă:
-încă din primăvară,vară, lămurea legislativ vorbind (putea s-o facă), problema legilor destinate tinerilor şi neaplicate vreodată: legea terenurilor pentru tineri şi cea care vizează acordarea de locuinţe (la fiecare primărie din marile oraşe zac de ani buni, dosare pentru loturi de case şi locuinţe ANL, un partid a promis o anchetă parlamentară, dar s-a ales praful de promisiune)
-lămureau problema corupţiei şi a crizei locurilor din grădiniţe şi şcoli (părinţii celor mici au obosit să scoată sute de lei din buzunar pentru investiţii care ar trebui asigurate de stat)
-explicau clar şi concis de ce e nevoie de oameni competenţi în Parlament (aici regret neintrarea în Parlament a lui Petre Ekstein Covaci sau al lui Petre Roman, candidat în colegiul din Spania care chiar ar fi ştiut ce să facă pentru românii de acolo), de ce e nevoie ca legile să nu mai fie votate de oameni care nici măcar nu citesc proiecte pe care le votează.
-dădeau legi care să impună reguli de urbanism drastice şi care să oblige autorităţile locale la investiţii în infrastructura de maximă necesitate (drumuri, măcar pietruite, canalizare, gaze)

Şi ar mai fi…..poate învăţă data viitoare!
Cât despre PRM, îmi aduc aminte ce spunea un fost coleg când Vadim a intrat în turul 2 cu Ion Iliescu la prezidenţiale: „dacă Vadim câştigă, plec din ţară! Am deja bagajele făcute!” Îşi merită soarta, de partid zic! Umbla Vadim în Parlament cu paznicii după el, de te şi mirai la ce-i trebuie pază.
Cat despre UDMR, acuma e chit cu PRM-ul. Poate nu se ma învârte nicio alianţă după ei!

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. medusa said, on decembrie 3, 2008 at 3:10 pm

    N-a intrat Petre Ekstein Covaci?> Uite o veste proasta. 😦

  2. Dan Gheorghe said, on decembrie 5, 2008 at 12:46 pm

    intrebarea e cum vor arata clasamentele astea peste sase luni. sa vedem atunci cata popularitate vor mai avea partidele care intra acum la guvernare, cate procente va avea partidul ramas in opozitie. dar mai ales cate procente vor avea partidele care n-au intrat acum in parlament. parerea mea e ca anul 2009, cel plin de criza economica, va rasturna ordinea procentelor de acum. mai ales ca se vorbeste deja de anticipate. si cei din urma s-ar putea sa fie …

  3. bogdan said, on decembrie 9, 2008 at 6:40 pm

    vestea proasta e ca a intrat udmr-u….


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: