Blog de reporter

BĂSESCU în Spania

Posted in despre presa by gradinaru on octombrie 4, 2008

întâmpinat, la ora 21, în Alcala de Henares (o localitate în care trăiesc aproape 20 de mii de români) cu imnul PDL. Au auzit asta în timp ce corespondentul Antena 3, care transmitea live, încerca să acopere zgomotul piesei. Mi se pare o manelizare a vizitei. Dar asta nu e totul. Priviţi afişele puse pe stâlpii din Alcala în ultimele zile. Sunt în acelaşi ton. Mai jos aveţi un comentariu interesant despre vizita preşedintelui în Spania, publicat pe siteul media www.monitorul.es. Articolul şi foto preluate cu acordul administratorului siteului.

Forum, baie de multime si afise portocalii
Saturday, 04 October 2008 09:04 administrator
E-mail Print PDF
[Afisele portocalii vestesc sosirea presedintelui]

Afisele portocalii vestesc sosirea presedintelui
Romanii din Alcalá de Henares se pregatesc astazi sa il primeasca pe presedintele pe care l-au ales acum patru ani si care spera la inca un mandat. Presedinte care isi aduce aminte de romanii din Spania in preajma campaniei electorale, asa cum si-a adus aminte ca are nevoie de romanii din Madrid si din Castellon atunci cand a fost suspendat de parlamentul Romaniei. Daca ne uitam la afisele portocalii din oras, nici nu e greu sa ne dam seama ca venirea lui Base in orasul in care traiesc peste 19 mii de romani, oras in care primarul Bartolomé Gonzalez nu s-a deranjat sa il invite si pe Inaltul Reprezentant al Guvernului roman pentru romanii din strainatate (Petre Roman s-a intalnit cu primarii din Torrejon de Ardoz si Coslada), are legatura directa cu alegerile din 30 noiembrie. Mai mult, ca sa asigure cat mai multe voturi pentru partidul sau, Base merge la biserici- adventista, penticostala si ortodocsa. Interesanta si putin diplomatica miscare, am zice, daca nu am sti ca disperarea partidelor inainte de alegeri este la nivel maxim. Haioasa povestea afiselor, mai ales ca cele cu
[Venirea lui Basescu a umplut orasul Alcala de Henares cu afise si zambete electorale]

Venirea lui Basescu a umplut orasul Alcala de Henares cu afise si zambete electorale
artistii ne aduc vesti noi: Marcel Pavel si-a schimbat numele in Trei Sud-Est si Trei Sud-Est e de cateva zile Marcel Pavel!

Daca nu am banui ca artizanii venirii lui Base la FORUM 2008- care nu stim daca e Forum Madrid, sau Forum Europa (daca e Europa, e gresit, pentru ca au fost invitate si asociatii romanesti din SUA si Canada)- sunt dedicati partidului presedintelui si, cum au obtinut finantare de la PP, in egala masura, daca nu chiar mai mult, partidului popular din Spania, am crede ca au gresit special afisele. Pacat de artisti! Sper din tot sufletul ca nici baietii de la 3 Sud Est si nici Marcel Pavel sa nu treaca prin oras, sa nu aiba timp sa se plimbe pe drumul spre biserica ortodoxa din Alcalá de Henares si sa vada aceste creatii penibile, pe fond portocaliu. Nu de alta, dar s-ar simti, cu siguranta, jigniti. Alegerile vor fi in 30 noiembrie si romanii vor putea vota numai daca prezinta foaia de „empadronamiento”, care sa dovedeasca faptul ca au domiciliul in zona unde se afla sectia de votare. Tare mi-e teama ca multi dintre noi o sa fim foarte ocupati in 30 noiembrie.

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. YODA said, on octombrie 7, 2008 at 3:09 pm

    Eu tot zic ca domn basescu nu a castigat niciun vot, ba e mai rau. este la mintea cocosului ca acesta a mers acolo pentru voturi. ciu ciu.

  2. gradinaru said, on octombrie 8, 2008 at 1:27 am

    da, si mie mi se pare ca sustinerea romanilor din Spania descreste. mesajul pe care l-a transmis a parut corect şi de bun simt. parea riscant sa se lanseze în promisiuni. misiunea asta ii ramane probabil, organizatorilor


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: