Blog de reporter

ARCA ANUNŢĂ PRIMUL ZBOR COSMIC ROMÂNESC

Posted in Uncategorized by gradinaru on mai 22, 2008


COMUNICAT ARCA

„Suntem bucurosi sa va anuntam primul zbor cosmic romanesc ce va fi executat de catre sonda European Lunar Lander (ELL), vehiculul ARCA pentru competitia Google Lunar X Prize.
ELL va fi transportat in cosmos la o altitudine de 100 km de catre o racheta de tip STABILO care s-a aflat in dezvoltare in ultimii doi ani si a executat o serie de zboruri de succes.
Testele sunt in desfasurare, iar zborul denumit Misiunea 4 va fi lansat in urmatoarele trei luni. Racheta STABILO va fi ridicata la o altitudine de 18 km de catre cel mai mare balon Montgolfier solar din lume. La aceasta altitudine, racheta STABILO va porni motorul si va transporta sonda ELL in cosmos. Dupa zbor STABILO si ELL vor ameriza.
O data ajuns in cosmos ELL va executa o serie de teste ale sistemelor de avionica, va efectua masuratori, fotografii si va transmite imagini video in direct.
Pentru acest zbor ARCA este partenera cu Pablo De Leon and Associates un fost competitor Ansari X Prize.

Anuntul a fost facut la Strasbourg in cadrul Google Lunar X Prize Team Summit. Imagini de la acest moment: http://picasaweb.google.com/elena.flabra/ARCAAtGoogleLunarXPrizeTeamSummitFrance2008”

Este o etapă importantă pentru echipa ARCA. Imagini de la primele teste, mai jos într-o transmisiune în direct, din 2006.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: