Blog de reporter

CHRISTIAN FREI şi ARCA

Posted in despre presa, Uncategorized by gradinaru on mai 5, 2008

Vă anunţ o premieră extrem de interesantă, de urmărit. Deocamdată e semisecret. Dar vă spun totuşi. Christian Frei, unul dintre cei mai bine cotaţi producători de documentare TV şi de cinema din Europa lucrează la un film despre echipa ARCA (Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică din România http://www.arcaspace.ro/). Este singura echipă europeană rămasă în competiţia XPrize. (http://www.xprize.org/space, http://www.arcaspace.ro/orbital/en/home.htm). Dacă nu aveţi răbdare să cautaţi, vă aţâţ spunându-vă că echipa Arca este o mână de ingineri tineri români care construieşte prima rachetă spaţială sută la sută RO, pentru zboruri suborbitale. XPrize este fundaţia americană care se ocupă de turism spaţial privat şi care împreună cu Virgin Galactic, duce deja de câţiva ani turişti bogaţi în spaţiu.
Arca lucrează în acest moment la mai multe proiecte, iar recent a semnat un parteneriat cu GOOGLE, promovat de toată media importantă din lume.
Despre ARCA puteţi vedea pe multe pe siteul Antenei 3, inclusiv câteva transmisiuni live de la primele teste.
Filmul lui Christian Frei este acum în lucru, în Elveţia şi România, va fi gata la sfârşitul anului, iar subsemnata a contribuit şi ea cu puţin. (câteva fotografii de la ediţia Xprize din 2005, din Las Cruces, New Mexico, USA).
Pe de altă parte, vă sfătuiesc să căutaţi şi să vedeţi documentarele semnate Christian Frei . Sunt adevărată şcoală, nominalizate la OSCAR unele. Unul dintre ele este „James Nachtwey-War Photographer” (www.war-photographer.com). Cine vrea să îl vadă mă poate contacta pe acest blog. Un link către trailer găsiţi şi la secţiunea blogroll, de pe blogul meu.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: